Masina zburatoare

Terrafugia, un avion de mici dimensiuni care poate fi condus si pe sosele, poreclit "masina zburatoare", este cu un pas mai aproape de a fi scos pe piata.
Vehiculul a trecut cu brio peste clasificarea in functie de greutate impusa de Administratia Federala de Aviatie (FAA), potrivit MSNBC. Un prototip ar putea fi mai aproape decat ne imaginam, conform mai multor rapoarte ale presei.
Problema cu avionul companiei cu sediul in Massachusets este ca vroiau ca Terrafugia sa fie clasificat ca fiind "un avion sport de mici dimensiuni" de catre FAA, pentru ca oamenii care doreau sa il piloteze sa necesite numai 20 de ore de cursuri de zbor.
Dar vehiculul cu doua locuri are cu 50 de kilograme peste limita permisa ca anumite facilitati de siguranta sa fie montate (de exemplu, zonele de deformare). FAA a hotarat ca atat timp cat clientii sunt avertizati de aceasta greutate in plus, hibridul masina-avion poate fi vandut.
Terrafugia a facut primul zbor in New York in martie si se poate transforma din masina in avion in 30 de secunde. Pretul aproximativ al vehiculului s-ar putea situa la 200.000 de dolari si vanzarile ar putea incepe anul viitor, daca Terrafugia trece testele de siguranta
Sursa: ziare.com

Comentarii

dan a spus…
masina asta e buna ptr hoti.cu o masina de asta nu ii mai prinde politia

Postări populare de pe acest blog

Ce spune ciocolata preferata depre tine

UPC se revanseaza

Atentie la jocul Balena Albastra