Microsoft nu mai oferă suport pentru Windows XP SP2 şi 2000

Compania Microsoft a anunţat că, începând cu data de 13 iulie, a sistat acordare de suport pentru sistemele de operare Windows XP şi Windows 2000, consecinţele fiind că atacurile informatice pe aceste sisteme se vor înmulţi, sunt de părere specdialiştii companiei G Data.
"Fără niciun alt patch de securitate pentru vulnerabilităţile noi descoperite, aceste atacuri se anunţă a fi extrem de periculoase pentru utilizatori. Îi sfătuiesc, prin urmare, pe aceştia să-şi actualizeze sistemele, aşa cum sugerează Microsoft. În ultimă instanţă, aceştia pot descărca şi instala Windows XP Service Pack 3. Este gratuit şi cu acest Service Pack, utilizatorii pot primi în continuare suport şi patch-uri de securitate de la Microsoft până în aprilie 2014", a declarat Eddy Willems, operator securitate al G Data.
Potrivit companiei, Microsoft a emis ultimul patch de securitate pentru sistemele de operare Windows XP Service Pack 2 şi Windows 2000, şi va opri, de asemenea, acordarea de suport pentru aceste sisteme.
G Data informază că utilizatorii de Microsoft XP SP2 şi Windows 2000 pot descărca şi instala Microsof XP SP3 sau face un upgrade al sistemului de operare la Windows Vista/Windows 7.
Totodată, toate software-urile trebuie actualizate, iar computerul să fie protejat de un software de securitate actualizat şi cu spectru larg de acţiune.
Sursa: capital.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ce spune ciocolata preferata depre tine

UPC se revanseaza

Atentie la jocul Balena Albastra