Prostii pot fi anihilati!

De curând am citit o ştire care spunea că s-a descoperit gena prostiei, şi că aceasta poate fi anihilată. Oamenii de ştiinţă studiază acum posibilitatea de a o anihila. În cadrul cercetărilor, şoriceii pe care s-a experimentat şi la care gena, botezată Homer Simpson, după celebrul personaj animat, a fost anulată, au devenit mai inteligenţi.
Cercetătorii de la Emory University School of Medicine spun că ştergerea acestei gene la şoareci i-a făcut pe aceştia să se descurce mai uşor în labirinturi şi să-şi aducă aminte obiecte.
La oameni, gena care corespunde genei prostiei de la şoareci este denumită RGS14.
Marea întrebare este de ce oamenii sau şoarecii ar avea o genă care îi face proşti, o genă Homer Simspon? Cred că nu vedem imaginea de ansamblu. RGS14 poate fi o genă cheie de control într-o parte a creierului, care, atunci când lipseşte sau nu funcţionează, distruge echilibrul semnalelor importante pentru învăţare şi memorare", spune John Hepler, profesor de farmacologie la Emory University School of Medicine.
Eu unul am un răspuns la întrebarea acestor oameni de ştiinţă de ce aveam o genă care să ne facă mai proşti, si motivul este acela că dacă am fi toţi deştepţi pe cine ar mai prosti deşteptul?

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ce spune ciocolata preferata depre tine

UPC se revanseaza

Atentie la jocul Balena Albastra