Resetare parola BIOS si setari.

BIOS-ul (basic input / output sistem) este software indispensabil pentru PC şi este primul cod care PC-ul îl rulează când îl porniţi. Funcţia de bază a BIOS-ului este de a încărca sistemul de operare şi apoi iniţializa şi identifica dispozitive cum ar fi placa video, placa de reţea, tastatura, mouse, CD / DVD şi alte componente hardware ataşate la sistemul dumneavoastră. BIOS-ul şi toate setările sale sunt stocate în memoria ROM adică non volatilă şi procesul de schimbare a setărilor BIOS este în mod normal, acelaşi pentru fiecare PC adică apăsând o tastă cum ar fi F5, F9, Delete, atunci când debia aţi pornit calculatorul.

Câteodată din cauza unor modificari în BIOS, putem avea diverse probleme sau am uitat parola de intrare în BIOS, iar pentru a remedia cel mai bine e să resetăm acest BIOS la setarile lui iniţiale. Ca alternative pentru această resetare a BIOS-ului, se poate scoate bateria de pe placa de baza şi apoi după câteva zeci de minute repusă la loc, sau prin setarea unui jumper pe placa de bază. O altă soluţie simplă este insturmentul CMOS De-Animator.

După cum sugerează şi numele, este un utilitar foarte simplu pentru sistemul CMOS RAM cu care aveţi posibilitatea să ştergeţi fie BIOS parola sau să restabiliţi o parola. Dezvoltatorul a inclus, o interfaţă grafică şi opţiuni CMOS-backup, împreună cu "Clear CMOS" procedura pentru a face uşor de utilizat chiar şi pentru utilizatorii începători. Deci folosind acest instrument, puteţi cu uşurinţă face copii de rezervă a setările principale CMOS într-un fişier sau poate chiar să restaura pe viitor.Cea mai bună parte a acestui instrument este că suportă atât sisteme de 32 biţi şi 64 biţi şi nu este necesar să se precizeze tipul de sistem de operare, acesta va citi automat versiunea sistemului de operare. Aceasta include, de asemenea, un auto-test de start-up pentru a se asigura dacă CMOS-ul poate fi accesat cu succes sau nu. După ce termină verifica, se va indica starea "Ready to go", apoi veţi putea folosi acest instrument.

Dimensiunea CMOS De-Animator este doar 206 Kb şi chiar nu este necesar să-l instalaţi. Acest instrument este compatibil cu toate versiunile de Windows.

Download CMOS De-Animator

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ce spune ciocolata preferata depre tine

UPC se revanseaza

Atentie la jocul Balena Albastra