1st in Europe, 4th in Solar System

Că să fiu mai explicit că din titlu n-aţi înteles, sincer nici eu este vorba despre România care se află pe locul patru în lume şi pe primul loc în Europa la viteza conexiunilor la Internet, iar Constanţa este oraşul european cu cele mai bune performanţe, potrivit unui raport al companiei americane Akamai.
Astfel, cu o viteză medie a conexiunilor la internet de 7 Mbps în trimestrul al treilea al anului trecut, în urcare cu 12% faţă de aceeaşi perioadă a lui 2009, România este depăşită numai de Coreea de Sud (14 Mbps), Hong Kong (9,2 Mbps) şi Japonia (8,5 Mbps), potrivit raportului State of the Internet.
În top 10 al ţărilor cu cea mai rapidă medie a vitezei conexiunilor pe net mai figurează cinci ţări europene, respectiv Olanda (locul 5 în lume, 6,3 Mbps), Letonia (locul 6, 6 Mbps), Cehia (locul 7, 5,4 Mbps), Elveţia (locul 8, 5,3 Mbps) şi Danemarca (locul 10, 5 Mbps).
Constanţa, cu o viteză medie de 8,8 Mbps, este cel mai rapid oraş european pe internet, însă doar poziţia a 48-a în lume. România mai este prezentă în topul pe oraşe cu Timişoara (locul 70, 7,7 Mbps) şi Iaşi (locul 72, 7,5 Mbps). În afară de România şi Franţa, numai Germania şi Olanda mai sunt reprezentate în clasamentul celor 100 de oraşe din lume cu cele mai mari viteze medii de conectare la internet în trimestrul trei al anului trecut.

Deci suntem primii la ceva în Europa, ce ne trebuie autostrăzi, când ne putem plimba pe magistrala optica cu viteza luminii, ce ne trebuie salarii de mii de euro când avem viteza la internet de mii de Kbps, ce ne trebuie locuri de munca când ne putem dezbrâca pe net. Internet să fie ca restul vine de la sine.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ce spune ciocolata preferata depre tine

UPC se revanseaza

Atentie la jocul Balena Albastra