Nu toti "virusii" sunt virusi. part. IV

Astazi vom încheia ce am început în urmă cu aproape o săptămână şi anume discuţia despre programe dăunătoare (viruşi).

Rootkit
Un rootkit este un tip de malware conceput pentru a se ascunde adânc în calculator, evitând detectarea de programele de securitate şi de utilizatori. De exemplu, un rootkit se încărca înaintea multor fisiere de sistem Windows, îngropându-se adânc în sistem si modificând funcţiile sistemului, astfel încât programele de securitate nu-l poat detecta. Un rootkit se poate ascunde complet, prevenind apariţia sa în Task Manager.
Cel mai importat lucru al acestui tip de program daunător este faptul că stă bine ascuns şi primul lucru care îl face la infectarea unui calculator este acela de a se ascunde.

Ransomware
Ransomware este un nou tip de malware. Acesta preia controlul asupra calculatorului sau fişierele de pe acesta şi cere o răscumpărare. Unele programe Ransomware apar ca niste ferestre pop-up care cer bani pentru a putea folosi calculatorul mai departe. Astfel de programe sunt uşor de învins cu un antivirus bun.
Un malware de acest gen dar mult mai daunator este CryptoLocker care criptează fişierele şi cere o plată pentru a le accesa. Acest tip de infecţie este periculos dacă nu aveţi copii de rezervă.
Cele mai multe programe dăunătoare în zilele noastre sunt produse pentru profit, şi Ransomware este un bun exemplu. El nu vrea să strice calculatorul sau să şteargă fişiere pentru a cauza probleme. El vrea sa ia ostatici şi să obţină o plată rapidă de la tine
Deci, de ce programul de protecţie împotriva acestor malware este denumit "antivirus"? Pentru ca cei mai multi oameni continuă să ia în considerare cuvântul virus, sinonim cu malware. Software-ul antivirus nu protejează numai împotriva viruşilor, dar ţi împotriva altor tipuri de malware. Astfel acesta ar putea fi denumit mai exact antimalware sau software de securitate.

Comentarii

Adi a spus…
O analiza corecta a doua tipuri de malware

Postări populare de pe acest blog

Ce spune ciocolata preferata depre tine

UPC se revanseaza

Atentie la jocul Balena Albastra